ToolkitRC M6 V2 İnceleme

Video İnceleme:

Ucuz LiPo şarj aletlerinin en rekabetçi modeli ile karşı karşıyayız… Hani herkesin elinden geçmiş olan uygun fiyatlı mavi bir şarj aleti vardı. Hiç bir özellik sunmasa da fiyatı nedeniyle çok tercih edilen bir modeldi. İşte ToolkitRC M6 V2 , onun tahtını sallamak için daha uygun fiyata , daha yüksek güce ve daha çok özelliğe sahip.

2018 yılında kurulan ToolkitRC, fiyat/performans dengesine önem veren yeni bir marka. Ürünleri arasında en çok dikkat çeken model ise M6. 150W 10A güç değerleri sunan şarj aleti, ufak boyutu ve 25 dolarlık fiyat etiketiyle her modelcinin çantasına girmeyi hedefliyor. Fakat bu bölümde inceleyeceğimiz M6 , 2020’nin ortasında güncellenmiş olan V2 modeli. Cihazın kutusunda herhangi bir V2 ibaresi bulunmasa da güncellenmiş anakarta ve yazılıma sahip. Güncellenmiş versiyonun tek artı yanı ise ölçüm hassasiyetinin 0.01v yerine 0.005v olması. Bunu anlamanın yolu ise kutu üstündeki üretim tarihine bakmak. 2020’nin ortasında üretilmiş cihazlar V2 olarak isimlendiriliyor. Ayrıca cihaz açıldığında yazılım versiyonuna bakarak da bunu anlayabiliyorsunuz.

7-28v arası DC güç ile çalışan ToolkitRC M6 v2, 70x50x26mm ‘lik ufak bir boyuta sahip. Üzerindeki dokunmatik tuşlar sayesinde 1.8inch boyutundaki ekranı yönetmek oldukça pratik. Dokunmatik düğmeleri kullanırken kimi zaman algılama sorunlarıyla karşılaşsam da genel kullanımda yeterli olduğunu söyleyebilirim.

Ufak boyutu her ne kadar çok ilgi çekici olsa da malzeme kalitesi konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kullanılan plastik malzeme bende kalitesiz olduğu izlenimini uyandırdı. Bazı hava kanallarının esnemesi ve alt taraftaki ayakların hemen kırılacakmış gibi bir izlenim uyandırması pek hoşuma gitmedi.

7-28v arasında çalışan M6, herhangi bir güç kaynağına bağlanmasa bile voltaj ölçüm cihazı gibi kullanılabiliyor. Hatta voltajı hücreler arasında dağıtarak balans işlemini de gerçekleştirebiliyor. Güç kaynağını bağladığımızdaysa 150w gücü kullanarak LiPo, LiHV ,LiFe,NiMh ve PB bataryaları şarj edebilir ya da 1-28v arasında ayarlanabilen DC güç çıkışını kullanabiliriz.

En fazla 10A ile şarj edebilen M6 V2’nin kötü yanı ise sadece 0.4A balans akımına sahip olması diyebilirim. Özellikle 6000mAh ya da daha yüksek kapasiteli LiPo’ları şarj ederken balans işlemi çok uzun sürüyor. Fiyatı göz önüne alındığında rakipleri ile benzer bir performans gösterse de bu güçteki bir şarj aletinde en az 1 amperlik balans akımı olmasını isterdim.

Ayarlanabilir DC güç çıkışı ise farklı amaçlar için kullanılabiliyor. 1-28v arası güç çıkışı alabilmek mümkün. Bunun kullanım alanı tamamen hayal gücünüze kalmış. Çeşitli elektronik projelerle uğraşıyorsanız ya da TS100 gibi bir havyaya sahipseniz bu özellik çok işinize yarayacaktır.

ToolkitRC bu özelliği bir adım daha ileri taşıyarak DJI dronelar için çeşitli ön ayarlar eklemiş. Bu sayede Mavic, Phantom , Inspire gibi droneları da şarj etmek mümkün. Ayrıca PWM, PPM ve Sbus çıkışı da cihaza eklenmiş. Bu bölümlerde ise servo , alıcı gibi bileşenleri kolay bir şekilde test etmenize imkan sağlanmış.

Şarj aletinin arayüzü ufak ekrana göre oldukça kalabalık. Tüm bilgiler tek bir ekranda bize verilmeye çalışılmış. Neyin nerede olduğuna alıştıktan sonra bu tasarım hoşunuza gitse de alışma süreci zaman istiyor diyebilirim.

Sonuç olarak ToolkitRC M6 V2, 25 dolarlık fiyatı ile alınabilecek en ucuz ve en mantıklı şarj aletlerinden birisi. 0.4 amperlik balans akımına rağmen eğer uygun fiyatlı bir şarj aleti arıyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir model.

M6 V2 Satın alma linki için tıklayın

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.