HUDY 1/10 Taşıma Çantası (#199100)

Arabasını en iyisiyle taşımak isteyenlere özel...

İster araba olsun ister uçak ister tekne, biz modelcilerin ortak bir noktası vardır. Hafta sonu buluşması yada yarış zamanı için gün sayarız. Hafta içi akşamları arabamızı hazırlar, gerekli olabilecek yedek parçaları düzenler ve hafta sonu için hazırlanırız. Fakat bildiğiniz üzere bu hobi sürprizlerle doludur ve her an bir sorun yada kırım yaşamak mümkündür. Bu sebeple gerekli olabilecek tüm yedek parça ve ayar ekipmanlarını beraberimizde piste götürmemiz gerekir. Ortalama bir 1/10 elektrikli araba kullanıcısının ekipmanları orta ya da büyük boy alet çantasına anca sığar. Ama hem boyutlarının yeterli olmaması hem de düzenleme imkanının zor olması nedeni ile bazen bu alet çantalarını kullanmak zor olabilmektedir.

 Sadece modelciler düşünülerek tasarlanan çantaları kullanmak hem daha pratik hemde daha düzenli oluyor. Bu yazımızda HUDY #199100 kod numaralı ve 1/10 arabalar için tasarlanmış olan taşıma çantasına göz atacağız.

Ortalama bir kullanıcı için ideal boyutlara (500 x 310 x 450 mm) sahip olan bu çanta 1 adet ufak 2 adet büyük çekmeceli gözlere sahip. Çekmecelerde ve çekmeceleri çevreleyen kafeste oldukça kaliteli ve esnek bir komposit malzeme kullanılmış. Bu sayede dayanıklı ve su geçirmez olması sağlanmış. Bu gözlere neler sığdırabileceğimiz ile ilgili yorumlarımı yazının sonuna saklıyorum. Çantanın dış yüzeyi ise 3 katmanlı bir yapıya sahip. Dayanıklı iç ve dış kumaşın arası yumuşak sünger ile desteklenerek dış etmenlere karşı tam koruma sağlanmış.

Hudy, çantanın üst bölümü alet takımları için ayrılmış. 10 adet alyan ve yaklaşık 6 adet de çeşitli ayar aletleri için yeterli yere sahip olan bu bölümü cırt cırtlarından ayırarak başka bir yere koymak mümkün.

Çantanın sağ ve soluna yerleştirilen büyük ama ince bölümler. Ayar tahtası, pit havlusu ya da parça kutuları gibi eşyalar için oldukça kullanışlı. Bu sayede çekmecelere sığamayacak kadar büyük olan eşyaları yan tarafa dikey olarak yerleştirip alandan tasarruf sağlayabiliyoruz. Özellikle oldukça kullanışlı olan 11 inçlik çok bölmeli plastik kutulardan iki tanesi bu göze çok rahat sığabiliyor.

İki yanı ve üst bölümdeki eşya gözleri güzel değerlendirilmiş olsa da bizim için önemli olan kısım içi. Peki bu çekmecelere neler sığıyor ?

En üstteki çekmecenin boyutu 430 x 195 x 70 mm. Ortalama bir elektrikli araba kullanıcısının sahip olduğu yedek parçalar genelde pek büyük değildir. Yedek salıncaklar , hublar vs derken 15- 20 paket olduğunu varsayıyorum. Bu 15 parça, çekmecenin yarısına sığabilir. Geriye kalan alana ise 1 adet tekli şarj aleti ve 4 lipo rahatlıkla sığabilmekte.

Büyük çekmecelerin boyutları ise 430 x 195 x 140 mm. Kutunun içi bölümlere ayrılmadığı için bu alanı değerlendirmek tamamen size kalmış. Ben , ufak kutular kullanmayı tercih ettim bu sayede süspansiyon – diferansiyel yağlarını ve setup istasyonunu düzenli bir şekilde yerleştirebildim.Çekmecenin yüksekliği yağları ve bir takım lastiği dik bir şekilde yerleştirmeye uygun ama çekmecenin içini bir şekilde bölümlere ayırmak gerekiyor. Yoksa taşıma sırasında sabit olmayan malzemeler oradan oraya savrularak fotoğraftaki gibi karman çorman bir hale gelebilir.

Eğer bir ufak ve bir büyük çekmece eşyalarınızı almaya yetiyorsa en alt bölümü arabanız için kullanabilirsiniz. 1/10 arabalar için tasarlandığı için araba, kutunun içine tam olarak oturuyor bu sayede taşıma sırasında çevreye sert şekilde çarpıp zarar görme ihtimali ortadan kalkıyor. Fakat fark ettiğiniz üzere bu düzende kumandamı yerleştirecek bir yer bulamadım. Bu noktada bir kaç seçeneğimiz var. Eğer benim gibi Sanwa M11X boyutunda bir kumandaya sahipseniz arabayı çıkarıp yerine kumandayı koyabilirsiniz. Kumanda kutunun yarısını kapladığı için geriye kalan bölüm yine yedek parça ve malzeme koymak için kullanılabilir. Tabi bu durumda arabayı taşımak için ayrı bir çanta daha almak gerekecek. Bu yüzden ben kumandayı ayrıca taşımayı tercih ediyorum. İstenirse kumandaya özel çantalardan bir tane edinilebilir.

Sonuç:

Sonuç olarak 1/10 kullanıcıları için oldukça yeterli olan HUDY taşıma çantasına elektikli araba kullananların daha rahat yerleşebileceğini düşünüyorum. Nitro kullanıcılarının kullandığı bazı aletler (starter box, yakıt vs.) daha büyük boyutlu olduğu için bu çantaya tek başına sığamayabilirler.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.