HPI Sprint2 İncelemesi

HPI'ın Touring Tabanlı Drift ve Hız Aracı...

HPI Sprint2

HPI Sprint2; HPI Racing firmasının üretmiş olduğu touring araçlardan biridir. Ürünün iki versiyonunu çıkarmıştır, biri Flux olan fırçasız sisteme sahip olan touring diğeri ise fırçalı sisteme sahip ve kutudan sert lastikler ile çıkan drift aracıdır.

Ürün RTR (Ready to run) yani kullanıma hazır bir şekilde sunulduğu için kutu içeriği, kullanıcılar için çok önemlidir. Peki, HPI Sprint2 nin kutusunda bizi neler bekliyor; kurulumu yapılmış araç, lastikleri, kep, arka kanat, bir kaç plastik yedek, bijon anahtarı, tf-11 kumanda seti, şarj cihazı ve nimh’im bataryası.

Kumanda HPI TF-11

Öncelikle kumanda dan başlamak istiyorum, aracı aldığım günden satana dek hiç bir sorun çıkartmadığını belirtmek isterim. Kumanda çok sade bir tasarıma sahip. Kuman da 2 kanal desteğine sahiptir, üzerinde trim, d/r ayarları mevcuttur. Direksiyon ve gaz tansiyonunu ayarlamak mümkün değildir. Kumanda 2.4ghz frekansında çalışmaktadır. Ayrıca kumanda 4 adet AA pil ile çalışmaktadır. Alıcısı ise RF-11 2 kanallı alıcıdır, alıcının fail safe özelliği bulunmaktadır.

HPI Sprint2HPI Sprint2

 

 

 

 

Aracın Görünümü BODY – KEP

HPI Sprint2 RTR bir araç olduğu için, dış görünümüne özellikle yeni kullanıcılar tarafından çok dikkat edilmektedir. HPI bu konuda ise güzel kepleri ile kullanıcıların kalbini kazanmaktadır. Benim sahip olduğum araçta Chevrolet Camaro kepi mevcuttu. Malzeme yapısı olarak, başarılı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum, şahsen bana baya da dayandı.

HPI Sprint2

Elektronikler MOTOR – ESC – SERVO

HPI aracı tamamen kendi elektronik sistemleri ile donatım kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatmak istemiş. Araç ile birlikte HPI SC-15 ESC gelmektedir, bu esc 2S lipo destekli olmak ile beraber aynı zamanda da waterproof yani su geçirmezdir. ESC fırçalı olmak ile beraber, dayanıklı ve sağlamdır. Kumanda kalibrasyon işlemi de çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. ESC nin Cut Off desteği de bulunmaktadır.

HPI Sprint2 HPI Sprint2

Aracın motoru ise yine HPI firmasının kendi üretimi olan Firebolt 15T motordur. Motor fırçalı diye tabir ettiğimiz gruptandır.  Motoru çok zorlayıp ısıtıp dumanlar da çıkartırsam yoluna yine devam etmeyi başardı. 15T lik motor yeni başlayan ya da pist dışında araç kullanmak isteyenler için gayet yeterli ve keyif verici olacaktır.

Araçta kullanılan servo ise aracın en beğenmediğim kısmı idi, sebebi ise servonun çok ağır kalıyor olması idi. Özellikle Drift sürümü olarak satılan bir aracın servosunun biraz daha hızlı bir servo olmasını beklerdim.

Genel Yapı Şasi – Sprint2

HPI Sprint2Sıra geldi aracımızın şasisine ve aktarma sistemini incelemeye. Araç plastik alaşım alt ve üst şaseden oluşmakta ve şase arkadan öne doğru zayıflamaktadır. Aracın pil yerleşimi ortaya yanlamasına yapılmıştır. Araç, kayışlı aktarma sistemi kullanmaktadır ve diferansiyelleri ise standart bevel diferansiyellerdir (Opsiyonel olarak one way diferansiyel alıp takabilirsiniz). Aracın motoru ise arkaya doğru yerleştirilmiştir. Araca drop ayarı, yükseklik ayarı gibi ayarlarda standart olarak yapmak mümkündür. Belirtmek isterim ki aracın dönüş açısı, fabrika çıkışı olarak drift için yetersiz kalmaktadır.

Aracın yükseklik ayarını yaparken eski usul amortisöre klips takma işlevi ile gerçekleşmektedir ve ne yazık ki bu şekilde amortisör de değişiklik yapmak eskide kalmıştır. Aracın bu ve bunun yanında toe gibi ayarlarının yapılamaması da yine bir dez avantaj olarak bulunmaktadır. Araçta kamber ayarı yapılabilmektedir.

HPI Sprint2

Aracın şasesini görünüş olarak incelediğimiz de ise, alüminyum malzemelerin dikkat çektiğini belirtmek isterim. Gayet, sade ve hoş bir yapıya sahiptir.

Sonuç

Başlangıç ya da keyif için alınabilecek bir araç olduğunu ve malzeme yapısının bulunduğu rtr sınıfı içerisinde ortalama olduğunu belirtmek isterim. İçime sinmeyen şeyler de yok değil tabi ki. İsterdim ki bu kumanda yerine daha güzel bir kumanda çıksın çünkü bu tamamen oyuncak kumandasına benziyor. Servo ise daha öncede belirttiğim gibi drift amaçlı satılan bir araca göre oldukça zayıf kalmakta.

Aracın genel yapısını inceleyip kullandıktan sonra, aracın aslında sadece arkadaş ortamında ve sokak, park, bahçe gibi alanlarda verimli kullanılabileceğini belirtmek isterim. Ne yazık ki, HPI Sprint2 bu hali ile pist sürüşü ve yarış gibi istekleriniz karşısında yetersiz ve başarısız kalacaktır. Bunun sebebi, öncelikle 15T motorun kısa süreli sürüşler de performanslı iken, uzun metrajlı pist sürüşlerde aşırı ısınıp kalıcı performans kayıpları yaşayabilmesi, ani viraj dönüşlerinde servonun ve aracın şaft yapısının yetersiz kalıp aracın yol kabiliyetini kaybettirmesidir.

HPI Sprint2
Kendi kullandığım ve üzerinde modifikasyonlar bulunan Sprint2

Aracın dayanıklılığı, ileride değiştirilebilecek opsiyonel ürün çokluğu gayet güzel. Şahsen ürünün ev ve arkadaş ortamı içerisinde kullanımın gayet eğlenceli ve keyif olduğunu belirtir, alınabilir olduğunu söylemek isterim.

HPI Sprint2

Artılar:

  • Kolay yedek parça bulunabilirliği.
  • Kutudan gerekli her malzemenin çıkması.
  • Waterproof olması.

Eksiler:

  • Düşük Dönüş Açısı.
  • Yetersiz Servo
  • Kutu içeriği pilin kapasitesinin çok düşük olması.
  • Kaliteli Drift sürüşü için çok fazla değişiklik / modifikasyon gerekmesi.
  • Ayarlanabilir seviyesinin düşük olması.
  • Plastik şase.

PUAN:
100/50

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.